Commelina coelestis / Mexikói kommelina

330 Ft

Egyéb tavaszi

Leírás

Mexikóból származó, gumószerűen megvastagodott gyökerű évelő.

Húsos, kissé pozsgás jellegű szárán a levelek szórt állásúak. Alakjuk lándzsás, hosszan hegyesedő, tövük a szárat kissé öleli. A levelek hónaljában nyílnak mélykék színű virágai, amelyek egyenként csak rövid életűek, de a növény egész nyáron és ősszel folyamatosan virágzik.

Bármely napos vagy félárnyékos helyen megél, csupán a legmelegebb nyári hónapokban kell ügyelni, hogy talaja ne száradjon ki. hosszabb időre. Magjait elhullatva a következő évben magról is újul, esetenként gyomosít is.

A növény nem képes a szabadban áttelelni. Ezért ősszel, az első fagyok előtt ássuk ki, és a hagyma fölött 5-10 cm-rel vágjuk le a szárat és a leveleket. Tartsuk száraz, fagymentes, szellős helyen a hagymát, amíg a szárcsonk beszárad. Ezután tisztítsuk meg óvatosan a talajmaradékoktól. Ezek a növények azonban a tárolás során könnyen kiszáradhatnak. Ezért helyezzük azt olyan tároló közegbe, ami megakadályozza a túlzott vízvesztést. Erre a célra megfelel a faforgács, száraz fűrészpor, tőzeg, stb. A tárolásra felhasználhatunk papírzacskót, dobozt, faládát. Nem alkalmas azonban semmiféle műanyag zacskó vagy egyéb, nem szellőző anyag, mert ezekben a növényi részek befülledhetnek, elrothadnak. Ha szükséges, ekkor válasszuk le a sarjhagymákat. A sebfelületek beszáradása után tároljuk száraz, hűvös (5-10 fok), szellős helyen a tavaszi ültetésig. A túl nagy tövek, gumók, szaporítani kívánt rizómák szétvágását, osztását tavasszal, közvetlenül az ültetés előtt végezzük.

Nem télálló.

  • Méret: 40-50 cm
  • Virágzás: július-október
  • Ültetés: április/május
  • Fényigény: nap, félárnyék
  • Télállóság: nem
  • Felhasználás: évelőágy, virágszegély

További információk

Tömeg 0.05 kg
Egyéb tulajdonságok

Nem télálló

Fényigény

félárnyékos helyre, napos helyre

Magasság

Szín

Kék

Virágzási idő

Augusztus, Július, Október, Szeptember

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Commelina coelestis / Mexikói kommelina” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Cikkszám: 8712494301823 Kategória: