Freesia Single Yellow / Frézia egyszerű virágú sárga 10 db

790 Ft

Egyszerű virágú fréziák

Készleten

Leírás

Hagymagumós növény, amelynek eredeti hazája Dél-Afrika.

Keskeny szálas, felálló, élénkzöld levelei legyező alakban rendeződnek a virágszár alapi részén. Erős, drótszerű virágszárának felső része vízszintes állású, amelyen fésűszerűen helyezkednek el élénk színű, finom illatú virágai. Ezek az alpi résztől indulva sorban nyílnak ki. Egyszerű és telt virágú fajtái is ismertek.

Védett, napos fekvést, laza, termékeny, jó vízelvezetésű, de nedves talajt igényel. Az ősszel cserépbe ültetett növények hűvös (13 fok), világos helyen nevelve, télen, kora tavasszal nyílnak. Kiváló vágott virág.

A növény nem képes a szabadban áttelelni. Ezért ősszel, az első fagyok előtt ássuk ki, és a hagyma fölött 5-10 cm-rel vágjuk le a szárat és a leveleket. Tartsuk száraz, fagymentes, szellős helyen a hagymát, amíg a szárcsonk beszárad. Ezután tisztítsuk meg óvatosan a talajmaradékoktól. Ha szükséges, ekkor válasszuk le a sarjhagymákat. Ezek a növények nyugalmi időszakban magasabb hőmérsékletet igényelnek. Erre egyes esetekben a következő évi virágzás érdekében van szükség, máskor a túl korai, már télen bekövetkező kihajtást akadályozza meg. (E növények eredeti élőhelyén a tél általában fagymentes, vegetációs időszakuk az enyhe és csapadékos téli, tavaszi, nyugalmi időszakuk pedig forró és száraz nyári hónapokra esik. Tartsuk ezért száraz, meleg (15-20 fok) helyen.

Nem télálló.

  • Méret: 40-60 cm
  • Virágzás: január-szeptember
  • Ültetés: január/április, augusztus/december
  • Fényigény: nap
  • Télállóság: nem
  • Felhasználás: vágott-virág, cserepes, szobanövény, hajtatás

További információk

Tömeg 0.065 kg
Egyéb tulajdonságok

Cserépben nevelhető, Illatos, Nem télálló, Vágott virágnak alkalmas

Fényigény

napos helyre

Magasság

Szín

Sárga

Virágzási idő

Április, Augusztus, Február, Január, Július, Június, Május, Március, Szeptember

Cikkszám: 8712494205534 Kategóriák: , Tag: