Anemone blanda / Csinos szellőrózsa színkeverék 15 db

990 Ft

Egyéb tavaszi

SZIKLAKERTI SZELLŐRÓZSA: Alacsony, kiváló sziklakerti növény. Ősszel és tavasszal is ültethető. Őszi ültetéskor március-áprilisban, tavaszi ültetés esetén májusban virágzik. A hagymácskákat ültetés előtt ajánlatos fél napig vízbe áztatni. Szeptembertől a fagyokig, vagy márciustól júniusig ültethető napos vagy félárnyékos helyre. Őszi ültetés esetén az első évben fagy ellen takarni kell tőzeggel vagy lombbal. Az ültetés módja a piktogramon.

Nincs készleten

Kívánságlistába rakom
Kívánságlistába rakom

Leírás

Görögországban és Kis-Ázsiában elterjedt, gumószerűen megvastagodott gyöktörzsű, terjedő tövű évelő. Levelei fogasszélű, sötétzöld mélyen karéjos levélkékből tenyeresen összetettek. A csillag alakú, kiterült virágok sziromlevelei keskenyek, sugarasan állók. Kék, fehér vagy rózsaszín virágainak közepe gyakran kontrasztosan elütő színű. Korán gazdagon virágzik. Humuszos, üde szerves anyagban gazdag, közepesen termékeny talajon, napon vagy árnyékfoltos területen is jól fejlődik. Ültethető sziklakertbe vagy lombhullató fák, cserjék alá talajtakaróként. Könnyen elvadul. Rizómáit ültetés előtt egy éjszakára áztassuk vízbe.

A növény áttelelő része télen a szabadban, helyén hagyható, a hagymát, gumót stb. nem szükséges ősszel felszedni. Amennyiben az áttelelt növényállomány túlságosan elsűrűsödött, szétosztásuk, felújításuk, átültetésük a nyári hónapokban végezhető. Ássuk ki a növényeket lombjuk leszáradásakor vagy közvetlenül utána. A szétválasztás, osztályozás után a visszaültetése szánt hagymák, gumók esetleges sebeit hagyjuk szellős, hűvös helyen beszáradni. Ezután, még a nyár végén vagy kora ősszel, ültessük el őket, hogy a telet már a jól begyökeresedve várhassák.

Télálló.

  • Méret: 10 – 15 cm
  • Virágzás: március/április
  • Ültetés: február/április, augusztus/október
  • Fényigény: nap, félárnyék
  • Télállóság: igen
  • Felhasználás: sziklakert, évelőágy

További információk

Tömeg 0,04 kg
Egyéb tulajdonságok

Sziklakertbe, Télálló, Vágott virágnak alkalmas

Fényigény

félárnyékos helyre, napos helyre

Magasság

Szín

Színkeverék

Virágzási idő

Július, Június, Május