Blumen Bio mikrosaláta mag Vörös mustármag

1 299 Ft

Készleten

Kívánságlistába rakom
Kívánságlistába rakom

Leírás

🌱 A mustár legfontosabb hatóanyagai a nitrogén- és kéntartalmú, ún. mustárolaj-glikozidok, amelyek enzimek (például mirozin) hatására (víz vagy nyál jelenlétében) jellegzetes, csípős ízű cianátokra, allil mustárolajakra és nitrilre bomlanak. Összetevői növelik az étvágyat, jótékonyan segítik az emésztést, fokozzák a nyál- és emésztőnedvek termelését, szabályozzák az anyagcserét, csökkentik a vércukorszintet. Káposztafélékre jellemző fűszeres ízvilág. Nagyszerű saláták és egészséges tekercsek gazdagításához.
Jól illik sajtokhoz, halakhoz és levesekhez.
BIOGAZDASÁGBÓL SZÁRMAZÓ

Mikrosaláták neveléséhez csak vízre és egy speciális szűrős tetejű edényre van szükség! Ajánljuk a BLUMEN csíráztató edényt.

Töltse meg a csíráztatót vízzel és helyezze a nedves szitát a tetejére. Szórjon rá 2 kávéskanál magot. A gyökerek megjelenéséig tartsa nedvesen a magokat. Az edényben naponta cserélje a vizet. Az első 2 csíralevél és 2 valódi levél megjelenése után vágja le a tövétől pár mm-re. Tartsa napos helyen, szobahőmérsékleten. Locsolja meg minden nap, majd 4/7 nap múlva öblítés után fogyasztható.

20 g, 5 adag

További információk

Tömeg 0,024 kg
Cikkszám: 8006933068133 Kategóriák: ,