Canna Lucifer / Kána

990 Ft

Egyéb tavaszi

Nyár elejétől a fagyokig virágzó igen mutatós, nagyméretű növény. Nem csak virágjával, hanem erős növekedésű, szép színű lombozatával is díszít. Bőséges vízellátást igényel. Ültetés áprilistól, a kert napos helyére. Az ültetés módja a piktogramon. Tárolás ültetésig: hűvös helyen.

 

Nincs készleten

Kívánságlistába rakom
Kívánságlistába rakom

Leírás

Nemesített fajta.

Alacsony, bokros növekedésű növény. Levelei hosszúkás tojásdadok, zöld színűek. Virágai ragyogó tűzpirosak, a lepelleveleken citromsárga szegély húzódik.

Tápanyagban gazdag, laza, jó vízáteresztő talajt és napos, meleg fekvést kedvel. Ültessük gyepben kialakított virágágyba, szoliterként, vagy nagyobb kőedénybe, dézsába. A meleg nyári hónapokban öntözzük bőségesen.

A növény nem képes a szabadban áttelelni. Ezért ősszel, az első fagyok előtt ássuk ki, és a hagyma fölött 5-10 cm-rel vágjuk le a szárat és a leveleket. Tartsuk száraz, fagymentes, szellős helyen a hagymát, amíg a szárcsonk beszárad. Ezután tisztítsuk meg óvatosan a talajmaradékoktól. Ha szükséges, ekkor válasszuk le a sarjhagymákat. Ezek a növények azonban a tárolás során könnyen kiszáradhatnak. Ezért helyezzük azt olyan tároló közegbe, ami megakadályozza a túlzott vízvesztést. Erre a célra megfelel a faforgács, száraz fűrészpor, tőzeg, stb. A tárolásra felhasználhatunk papírzacskót, dobozt, faládát. Nem alkalmas azonban semmiféle műanyag zacskó vagy egyéb, nem szellőző anyag, mert ezekben a növényi részek befülledhetnek, elrothadnak. A tárolás hűvös (5-10 fok), szellős helyen történjen. A túl nagy tövek, gumók, szaporítani kívánt rizómák szétvágását, osztását tavasszal, közvetlenül az ültetés előtt végezzük.

Nem télálló.

  • Méret: 40-60 cm
  • Virágzás: június-október
  • Ültetés: február/április
  • Fényigény: nap
  • Télállóság: nem
  • Felhasználás: évelőágy, virágszegély, park, cserepes

További információk

Tömeg 0,13 kg
Egyéb tulajdonságok

Cserépben nevelhető, Nem télálló

Fényigény

napos helyre

Magasság

Szín

Piros, Sárga

Virágzási idő

Augusztus, Július, Június, Október, Szeptember

Cikkszám: 8712494301809 Kategóriák: , Tag: