Curcuma alismatifolia / Kurkuma

1 490 Ft

Egyéb tavaszi

Nincs készleten

Kívánságlistába rakom
Kívánságlistába rakom

Leírás

Ázsia, Afrika és Ausztrália trópusi területeiről származik. Húsos gyökérágai a végükön gumószerűen megvastagodtak.

Levelei széles lándzsásak, felállóak. Az erős virágzati száron fellevelek közt bújnak meg apró virágai. Díszítő értékét a felső, nagy élénk rózsaszínű fellevelek adják.

Párás, meleg félárnyékos vagy napos, de nem kitett helyet igényel. Ültessük nagy méretű cserépbe, laza, tőzeges, szerves anyagban gazdag földbe, és tegyük a lakás, később a kert melegebb, védett helyére. Öntözzük bőségesen. Ősszel az öntözést fokozatosan megvonva a növény téli nyugalmi állapotba kerül.

Ezek a növények nem télállóak. Cserépben nevelhetők, esetleg kifejezetten szobanövények, mégsem tarthatók egész éven át vegetációban, hanem eredeti élőhelyükön kialakult életritmusuk szerint nyugalmi időszakra van szükségük. Ezt úgy hozhatjuk létre, hogy virágzás után, vagy az ősz közeledtével az öntözést fokozatosan csökkentve, hagyjuk növényünk leveleit fonnyadni, majd leszáradni. A leszáradt részeket eltávolítva, a nyugalomba került növényt cserépben hagyva hűvös (5-10 fok) helyen teleltetjük. Az esetlegesen nagyobb cserépbe történő átültetést, vagy a kiélt talaj részleges cseréjét tél végén vagy kora tavasszal végezzük. Ezután a cserepet világos, melegebb helyen tartva, és kezdetben csak mérsékelten, majd hajtásnövekedés megindulásától kezdve bővebben öntözve, a növény ismét fejlődésnek indul.

Nem télálló.

  • Méret: 40-60 cm
  • Virágzás: június-szeptember
  • Ültetés: február/április
  • Fényigény: nap
  • Télállóság: nem
  • Felhasználás: cserepes, szobanövény

További információk

Tömeg 0,085 kg
Egyéb tulajdonságok

Cserépben nevelhető, Nem télálló

Fényigény

félárnyékos helyre, napos helyre

Magasság

Szín

Rózsaszín

Virágzási idő

Augusztus, Július, Június, Szeptember

Cikkszám: 8712494301854 Kategóriák: , Tag: