Erythronium Pagoda / Kakasmandikó 3 db

1 290 Ft

Egyéb őszi

Nincs készleten

Kívánságlistába rakom
Kívánságlistába rakom

Leírás

Az Erythronium revolutum és E. tuolumnense hibridje. Hagymagumós.

Életerős növény. Tojásdad levelei fényesek, élénkzöld színűek, kihajtáskor gyakran bronzos mintázatúak. Egy virágszáron 3-6 virág fejlődik. A halványsárga, hátrahajló lepellevelek töve barna, a virágok bókolóak.

Nedves, de jó vízelvezetésű, szerves anyagban gazdag talajt, árnyékos vagy félárnyékos helyet igényel. Kisebb csoportokba, sziklakertekbe, évelőágyba vagy lombhullató cserjék alá ültessük, és hagyjuk évekig háborítatlanul egy helyen. Hagymagumója könnyen kiszárad, ezért esetleges átültetéskor vagy új növény beszerzésekor ültessük el minél előbb.

A növény áttelelő része télen a szabadban, helyén hagyható, a hagymát, gumót stb. nem szükséges ősszel felszedni. Amennyiben az áttelelt növényállomány túlságosan elsűrűsödött, szétosztásuk, felújításuk, átültetésük a nyári hónapokban végezhető. Ássuk ki a növényeket lombjuk leszáradásakor vagy közvetlenül utána. A szétválasztás, osztályozás után a visszaültetése szánt hagymák, gumók esetleges sebeit hagyjuk szellős, hűvös helyen beszáradni. Ezután, még a nyár végén vagy kora ősszel, ültessük el őket, hogy a telet már a jól begyökeresedve várhassák.

Télálló.

  • Méret: 15-30 cm
  • Virágzás: április
  • Ültetés: augusztus/október
  • Fényigény: árnyék, félárnyék
  • Télállóság: igen
  • Felhasználás: sziklakert, évelőágy, virágszegély
  • Kiszerelés: 3db/csomag

További információk

Tömeg 0,052 kg
Egyéb tulajdonságok

Sziklakertbe, Télálló

Fényigény

árnyékos helyre, félárnyékos helyre

Magasság

Szín

Sárga

Virágzási idő

Április

Cikkszám: 8712494201697 Kategória: Tag: