Gladiolus mixed / Kardvirág színkeverék 50 db

2 290 Ft

Kollekciók/tavasz

Nincs készleten

Kívánságlistába rakom
Kívánságlistába rakom

Leírás

Több dél-afrikai faj keresztezésével már a XIX. században létrehozott alakkör. Hagymagumós.

Levelei hosszúak, felállók, kard alakúak. Virágszáruk erős és magas, a virágfüzért akár 20-25 nagy, tömötten álló virág is alkothatja, amelyek a füzérben alulról fölfelé haladva nyílnak ki. Extra méretű hagymagumói két virágszárat is fejlesztenek.

Napos, meleg helyet, bőséges, vízellátást igényel, a túlöntözést azonban nem szereti, a túlöntözést azonban nem szereti. Szélsőséges talajok kivételével mindenhol termeszthető. Talajból fertőző betegségei miatt jobb, ha nem ugyanarra a területre ültetjük vissza minden évben. Szeles helyen a megdőlés veszélye miatt karózni kell. Kiváló vágott virág, amelyet akkor szedhetünk, amikor az első bimbók beszínesedtek a füzérben. Június végéig szakaszosan ültetve, hosszú ideig virágzik kardvirág a kertben.

A növény nem képes a szabadban áttelelni. Ezért ősszel, az első fagyok előtt ássuk ki, és a hagyma fölött 5-10 cm-rel vágjuk le a szárat és a leveleket. Tartsuk száraz, fagymentes, szellős helyen a hagymát, amíg a szárcsonk beszárad. Ezután tisztítsuk meg óvatosan a talajmaradékoktól. Ha szükséges, ekkor válasszuk le a sarjhagymákat. A sebfelületek beszáradása után tároljuk száraz, hűvös (5-10 fok), szellős helyen a tavaszi ültetésig. A túl nagy tövek, gumók, szaporítani kívánt rizómák szétvágását, osztását tavasszal, közvetlenül az ültetés előtt végezzük.

Nem télálló.

  • Méret: 100-150 cm
  • Virágzás: július-szeptember
  • Ültetés: április-május
  • Fényigény: nap
  • Télállóság: nem
  • Felhasználás: vágott-virág
  • Kiszerelés: 50 db/csomag

További információk

Tömeg 0,29 kg
Egyéb tulajdonságok

Nem télálló, Vágott virágnak alkalmas

Fényigény

napos helyre

Szín

Színkeverék

Virágzási idő

Augusztus, Július, Szeptember

Cikkszám: 8712494203622 Kategóriák: ,