Gloriosa Rotschildiana / Koronásliliom

1 490 Ft

Egyéb tavaszi

Készleten

Kívánságlistába rakom
Kívánságlistába rakom

Leírás

Afrika trópusi vidékeiről származó, gumós kúszónövény.

Ovális alakú levelei szórt állásúak, fényeszöldek. Végük kaccsá módosult, amelyek segítségével a vékony hajtások magasra kúsznak. Orchideaszerű virágai a levelek hónaljából hosszú kocsányon nyúlnak ki.

Fényigényes növény, amely napos vagy félárnyékos, védett helyre késő tavasszal a kertbe ültethető, vagy cserépben nevelhető, a gumót vízszintesen ültetve, tápanyagban gazdag, nem túl kötött talajkeverékben. A növekedés, virágzás idején öntözzük bőségesen, kéthetente tápoldatozzuk. Támasztékot igényel.

Ezek a növények nem télállóak. Cserépben nevelhetők, esetleg kifejezetten szobanövények, mégsem tarthatók egész éven át vegetációban, hanem eredeti élőhelyükön kialakult életritmusuk szerint nyugalmi időszakra van szükségük. Ezt úgy hozhatjuk létre, hogy virágzás után, vagy az ősz közeledtével az öntözést fokozatosan csökkentve, hagyjuk növényünk leveleit fonnyadni, majd leszáradni. Azonban ezek a növények nyugalmi időszakban magasabb hőmérsékletet igényelnek. Erre egyes esetekben a következő évi virágzás érdekében van szükség, máskor a túl korai, már télen bekövetkező kihajtást akadályozza meg. (E növények eredeti élőhelyén a tél általában fagymentes, vegetációs időszakuk az enyhe és csapadékos téli, tavaszi, nyugalmi időszakuk pedig forró és száraz nyári hónapokra esik. Tartsuk ezért száraz, meleg (15-20 fok) helyen.

Nem télálló.

  • Méret: 150-200 cm
  • Virágzás: július/szeptember
  • Ültetés: március/május
  • Fényigény: nap
  • Télállóság: nem
  • Felhasználás: cserepes

További információk

Tömeg 0,17 kg
Egyéb tulajdonságok

Cserépben nevelhető, Nem télálló

Fényigény

napos helyre

Magasság

Szín

Piros, Sárga

Virágzási idő

Augusztus, Július, Szeptember

Cikkszám: 8712494302561 Kategóriák: , Tag: