Gloxinia Blanche de Meru / rózsaszín-fehér

1 190 Ft

Nincs készleten

Kívánságlistába rakom
Kívánságlistába rakom

Leírás

Az alapfaj Brazíliában honos, gumós növény.

Nagy, ovális levelei bársonyosak, sötétzöldek, fogazott szélűek. A A levélzet fölé emelkedő virágai 10 cm hosszúak, hullámos szélűek. Sok különféle színű és mintázatú, köztük teltvirágú fajtája is ismert.

Meleg- és vízigényes, könnyen nevelhető cserepes szobanövény.

Laza, tápanyagban gazdag, enyhén savanyú talajkeverékbe ültetve, világos helyen, de közvetlen napfénytől védve neveljük. Ősszel az öntözést mérsékelve, majd megvonva a növény levelei leszáradnak, a gumó nyugalmi állapotban telel át.

Ezek a növények nem télállóak. Cserépben nevelhetők, esetleg kifejezetten szobanövények, mégsem tarthatók egész éven át vegetációban, hanem eredeti élőhelyükön kialakult életritmusuk szerint nyugalmi időszakra van szükségük. Ezt úgy hozhatjuk létre, hogy virágzás után, vagy az ősz közeledtével az öntözést fokozatosan csökkentve, hagyjuk növényünk leveleit fonnyadni, majd leszáradni. A leszáradt részeket eltávolítva, a nyugalomba került növényt cserépben hagyva hűvös (5-10 fok) helyen teleltetjük. Az esetlegesen nagyobb cserépbe történő átültetést, vagy a kiélt talaj részleges cseréjét tél végén vagy kora tavasszal végezzük. Ezután a cserepet világos, melegebb helyen tartva, és kezdetben csak mérsékelten, majd hajtásnövekedés megindulásától kezdve bővebben öntözve, a növény ismét fejlődésnek indul.

  • Méret: 20-25 cm
  • Virágzás: május/szeptember
  • Ültetés: február/május
  • Fényigény: félárnyék
  • Télállóság: nem
  • Felhasználás: cserepes, szobanövény

További információk

Tömeg 0,08 kg
Egyéb tulajdonságok

Cserépben nevelhető, Nem télálló

Fényigény

félárnyékos helyre

Magasság

Szín

Fehér, Rózsaszín

Virágzási idő

Augusztus, Július, Június, Május, Szeptember

Cikkszám: 8712494210392 Kategóriák: ,