Physalis franchetii / Lampionvirág

790 Ft

Egyéb tavaszi

Nincs készleten

Kívánságlistába rakom
Kívánságlistába rakom

Leírás

Kínában és Japánban honos, gyöktörzzsel terjedő tövű évelő.

 

Felálló szárakon, tojásdad, hullámos szélű, szórt állású levelek hónaljában hozza jelentéktelen, fehér virágait. Felfújt csészéje később a bogyótermés körül narancsszínű lampiont alkot. Ezekből a szár hosszában 5-10 is fejlődik, és augusztustól színesedve, hosszú ideig díszítenek.

Bármely kerti talajon, napos vagy félárnyékos helyen jól megél. Parkos kertrészekbe, cserjecsoportok szegélyébe ültessük. Évelőágyba nem való, mert erőszakosan terjed, más növényeket könnyen elnyom. Termései a késő őszi, téli időszakban is mutatós színfoltot adnak a kertben. Könnyen, jól szárítható, mutatós szárazkötészeti alapanyag.

A növény áttelelő része télen a szabadban, helyén hagyható, a hagymát, gumót stb. nem szükséges ősszel felszedni. Amennyiben az áttelelt növényállomány túlságosan elsűrűsödött, szétosztásuk, felújításuk, átültetésük a nyári hónapokban végezhető. Ássuk ki a növényeket lombjuk leszáradásakor vagy közvetlenül utána. A szétválasztás, osztályozás után a visszaültetése szánt hagymák, gumók esetleges sebeit hagyjuk szellős, hűvös helyen beszáradni. Ezután, még a nyár végén vagy kora ősszel, ültessük el őket, hogy a telet már a jól begyökeresedve várhassák.

Télálló.

  • Méret: 60-80 cm
  • Virágzás: június-július
  • Ültetés: március/április
  • Fényigény: nap, árnyék, félárnyék
  • Télállóság: igen

További információk

Tömeg 0,07 kg
Egyéb tulajdonságok

Télálló, Vágott virágnak alkalmas

Fényigény

árnyékos helyre, félárnyékos helyre, napos helyre

Magasság

Szín

Narancssárga

Virágzási idő

Július, Június

Cikkszám: 8712494302882 Kategóriák: ,