Narcissus Lemon Beauty / Nárcisz Lemon Beauty 5 db

1 290 Ft

Hasadt koronájú nárciszok

Nincs készleten

Kívánságlistába rakom
Kívánságlistába rakom

Leírás

A csoportban tartozó fajták tőkocsányonként általában egy, nagyméretű virágot hoznak. Virágjukban a melléklepel szabdalt, legalább a lepel hosszának egyharmadáig felhasított. Lepelcimpái a főlepelre fekvők, fodrosak. Általában késői virágzásúak. Ez a legújabban létrehozott alakcsoport.

Könnyen kezelhető, nem túl igényes növények. Napos vagy félárnyékos fekvést, laza vagy középkötött, jó vízelvezetésű, átlagos kerti talajt igényelnek. Vegetációs időben öntözzük rendszeresen. Különleges virágformájuk közelről érvényesül igazán ezért, évelőágyakba előterébe, virágszegélyekbe utak mellé, virágláda ültessük vagy használjuk vágott virágnak.

A növény áttelelő része télen a szabadban, helyén hagyható, a hagymát, gumót stb. nem szükséges ősszel felszedni. Amennyiben az áttelelt növényállomány túlságosan elsűrűsödött, szétosztásuk, felújításuk, átültetésük a nyári hónapokban végezhető. Ássuk ki a növényeket lombjuk leszáradásakor vagy közvetlenül utána. A szétválasztás, osztályozás után a visszaültetése szánt hagymák, gumók esetleges sebeit hagyjuk szellős, hűvös helyen beszáradni. Ezután, még a nyár végén vagy kora ősszel, ültessük el őket, hogy a telet már a jól begyökeresedve várhassák.

Télálló.

Hagymája mérgező.

  • Méret: 45 cm
  • Virágzás: április
  • Ültetés: augusztus/október
  • Fényigény: nap, félárnyék
  • Télállóság: igen
  • Felhasználás: évelőágy, virágszegély, vágott virág
  • Kiszerelés: 5 db/csomag

További információk

Tömeg 0,297 kg
Egyéb tulajdonságok

Télálló, Vágott virágnak alkalmas

Fényigény

félárnyékos helyre, napos helyre

Magasság

Szín

Fehér, Sárga

Virágzási idő

Április

Cikkszám: 8712494300840 Kategória: