Sprekelia formosissima / Jakabliliom

1 190 Ft

Egyéb tavaszi

Nincs készleten

Kívánságlistába rakom
Kívánságlistába rakom

Leírás

Mexikó és Guatemala területén vadon előforduló hagymás.

Csak néhány szalag alakú, hosszú levelet nevel, amelyek virágzás után jelennek meg. Egy vagy két tőkocsányán legtöbbször egyetlen, ragyogó mélypiros színű, kecses, orchidea szerű virág nyílik.

Cserepes növényként nevelhető, tápdús virágföldben. Ültetéskor a hagyma nyaka talajszintben legyen. Nyárra a kertbe is kihelyezhető. Leveleinek leszáradása után a növény téli nyugalmi periódusába lép, ekkor tartsuk szárazon.

Ezek a növények nem télállóak. Cserépben nevelhetők, esetleg kifejezetten szobanövények, mégsem tarthatók egész éven át vegetációban, hanem eredeti élőhelyükön kialakult életritmusuk szerint nyugalmi időszakra van szükségük. Ezt úgy hozhatjuk létre, hogy virágzás után, vagy az ősz közeledtével az öntözést fokozatosan csökkentve, hagyjuk növényünk leveleit fonnyadni, majd leszáradni. A leszáradt részeket eltávolítva, a nyugalomba került növényt cserépben hagyva hűvös (5-10 fok) helyen teleltetjük. Az esetlegesen nagyobb cserépbe történő átültetést, vagy a kiélt talaj részleges cseréjét tél végén vagy kora tavasszal végezzük. Ezután a cserepet világos, melegebb helyen tartva, és kezdetben csak mérsékelten, majd hajtásnövekedés megindulásától kezdve bővebben öntözve, a növény ismét fejlődésnek indul.

  • Méret: 25-40 cm
  • Virágzás: május/június
  • Ültetés: február/április
  • Fényigény: nap, félárnyék
  • Télállóság: nem
  • Felhasználás: cserepes

További információk

Tömeg 0,12 kg
Egyéb tulajdonságok

Cserépben nevelhető, Nem télálló

Fényigény

félárnyékos helyre, napos helyre

Magasság

Szín

Piros

Virágzási idő

Június, Május

Cikkszám: 8712494303315 Kategóriák: , Tag: