Triteleia Queen Fabiola / Sötétkék csillaghagyma 15 db

790 Ft

Egyéb őszi/tavaszi

Készleten

Kívánságlistába rakom
Kívánságlistába rakom

Leírás

Kalifornia és Oregon füves pusztáinak hagymagumós évelője.

Keskeny, szálas, tőálló levelei virágzás után hamar elszáradnak. Felálló, erős, drótszerű tőkocsányán laza ernyővirágzatban nyílnak halvány liláskék, felfelé néző, kis trombita alakú virágai. A lepellevelek közepén sötétebb csík húzódik.

Laza, homokos, jó vízelvezetésű, nem túl nagy szervesanyag tartalmú talajt, virágzás után csak mérsékelt nedvességet igényel. Kötött, nyirkos talajon, télállósága rosszabb. Védett, meleg, napos fekvésbe ültessük, déli fal védelmébe, évelőágyba, virágszegélybe. Kiváló vágott virág.

A növény áttelelő része télen a szabadban, helyén hagyható, a hagymát, gumót stb. nem szükséges ősszel felszedni. Amennyiben az áttelelt növényállomány túlságosan elsűrűsödött, szétosztásuk, felújításuk, átültetésük a nyári hónapokban végezhető. Ássuk ki a növényeket lombjuk leszáradásakor vagy közvetlenül utána. A szétválasztás, osztályozás után a visszaültetése szánt hagymák, gumók esetleges sebeit hagyjuk szellős, hűvös helyen beszáradni. Ezután, még a nyár végén vagy kora ősszel, ültessük el őket, hogy a telet már a jól begyökeresedve várhassák.

Védett helyen, takarással télálló.

  • Méret: 45-60 cm
  • Virágzás: május/július
  • Ültetés: március/április, augusztus/október
  • Fényigény: nap
  • Télállóság: takarással télálló
  • Felhasználás: évelőágy, vágott-virág

További információk

Tömeg 0,03 kg
Egyéb tulajdonságok

Télálló, Vágott virágnak alkalmas

Fényigény

napos helyre

Magasság

Szín

Kék, Lila

Virágzási idő

Július, Június, Május

Cikkszám: 8712494301519 Kategóriák: , ,