Tulipa Tarda / Botanikai tulipán Tarda 10 db

1 290 Ft

Egyéb botanikai tulipánok

Nincs készleten

Kívánságlistába rakom
Kívánságlistába rakom

Leírás

Közép-Ázsiából származó tulipán faj. Hagymás.

Fényes zöld, keskeny levelei rozettát alkotnak, ennek közepén nyílik rövid száron a 3-6 virág. Mivel a lepellevelek külső oldala zöld színű, a virágok bimbóban zöldesek. Kinyílva a lapos csillag alakúra terült virág közepe citromsárga, lepelleveleinek széle fehérrel szegett. A virágok borús időben becsukódnak. Sztólókkal is terjed.

Az egyik legkönnyebben termeszthető, igénytelen, kis termetű, de nagyon látványos tulipán. Csak napos helyre ültessük, csoportokba, így a kinyílt virágok szinte eltakarják a talajt. Sziklakertbe, virágszegélybe, évelőágyba vagy cserépbe, balkonládába is ültethető, jól hajtatható.

A növény áttelelő része télen a szabadban, helyén hagyható, a hagymát, gumót stb. nem szükséges ősszel felszedni. Amennyiben az áttelelt növényállomány túlságosan elsűrűsödött, szétosztásuk, felújításuk, átültetésük a nyári hónapokban végezhető. Ássuk ki a növényeket lombjuk leszáradásakor vagy közvetlenül utána. A szétválasztás, osztályozás után a visszaültetése szánt hagymák, gumók esetleges sebeit hagyjuk szellős, hűvös helyen beszáradni. Ezután, még a nyár végén vagy kora ősszel, ültessük el őket, hogy a telet már a jól begyökeresedve várhassák.

Télálló.

  • Méret: 10-15 cm
  • Virágzás: április
  • Ültetés: augusztus/október
  • Fényigény: nap
  • Télállóság: igen
  • Felhasználás: sziklakert, virágszegély, balkonláda, cserepes, hajtatás
  • Kiszerelés: 10db/csomag

További információk

Tömeg 0,217 kg
Egyéb tulajdonságok

Cserépben nevelhető, Sziklakertbe, Télálló

Fényigény

napos helyre

Magasság

Szín

Sárga

Virágzási idő

Április