Dahlia Cactus Hayley Jane / Dália

900 Ft

Kaktuszdália

Elfogyott

Kívánságlistába rakom
Kívánságlistába rakom

Leírás

A dália fagyérzékeny, csak az utolsó tavaszi fagyok elmúltával ültethető a kertbe. Virágzása előbbre hozható, ha a szobában, cserépben hajtatott töveket ültetünk ki. Tápanyagban gazdag, jó szerkezetű, mélyrétegű, közepesen kötött vályogtalajon fejlődik a legszebben. Agyagos talajt lazíthatunk homok hozzáadásával, száraz homoktalajon viszont nem érdemes dáliát ültetni. Valamennyi dáliára érvényes, hogy hosszan, nyár közepétől az első éjszakai fagyokig virágoznak. Az oldalhajtások, mellékbimbók kicsípésével kevesebb, de nagyobb méretű virágot kapunk, az elnyílott virágok eltávolítása pedig serkenti a további, bőséges virágzást.

Teljesen telt virágú dáliák, amelyeknek keskeny, hegyes csúcsú nyelves virágai a hossztengelyük mentén hátrafelé begöngyöltek. Ez a begöngyölt rész a nyelves virág hosszának legalább felét kiteszi. A virágzat 10-30 cm átmérőjű lehet. A dekoratív csoporthoz hasonlóan itt is több alcsoport került kialakításra, a virágzat és a növény mérete szerint, az óriás virágútól a legalacsonyabb, kisebb virágú miniatűr dáliákig.

Felhasználásuk sokoldalú, a kisméretűek virágszegélyek, ágyások kerti kőedények bőven virágzó díszei, a nagyobb méretűek évelő ágyba virágágyba ültethetők. Vágott virágnak is alkalmasak.

Nem télálló.

  • Méret: 110 cm
  • Virágzás: július-október
  • Ültetés: április-május
  • Fényigény: nap
  • Télállóság: nem
  • Felhasználás: évelőágy, virágszegély, vágott-virág
  • Kiszerelés: 1db/csomag

További információk

Tömeg 0,25 kg
Egyéb tulajdonságok

Nem télálló, Vágott virágnak alkalmas

Fényigény

napos helyre

Magasság

Szín

Fehér, Lila

Virágzási idő

Augusztus, Július, Október, Szeptember

Cikkszám: 8712494210279 Kategóriák: ,